[ČESKY] [ENGLISH] [DEUTSCH][PO NAŠÉM]
Studio ŠOPA
Menu
Aktuální články
Archiv zápisků
Poslední komentáře
Hledání

3x s...

Jak je ta trojka příznačná, neuvěřitelné. Natočili zde tři demosnímky, nyní točili třetí desku, byli tady tři týdny, za tři týdny přijedou zase... O kom je řeč? No přece o Six Degrees Of Separation. Byly to hezké tři týdny. Sice pracovní, ale hezké. S klukama je prostě pr... sranda. Jak jinak, každé nahrávání přinese vždy nové a nové poznatky, zkušenosti, postupy... je to pořád dokola, ale díky bohu za to. Osobně jsem si z nahrávání odnesl taky pár zkušeností, které budu v budoucnu prezentovat v nově chystaném oddíle našich stránek. Zatím název oddílu není vymyšlený, ale bude zaměřený hlavně na technické zkušenosti s hardwarem. Nástroje, snímače, zesilovače, struny, bubny, činely, čokolády, bonbóny, mikrofony, banánky v čokoládě, kafe, čaj, prostě všechno, co se ve studiu běžně používá. V každém případě tento oddíl nebude mít formulář na komentáře. Jelikož to budou jen a jen naše poznatky a zkušenosti. A jelikož nemusí být správné a ani jediné možné, zřejmě by to vneslo na naše stránky nekonečné a možná i nikam nevedoucí diskuzi. Prostě už teď vím, že banánek v čokoládě je nejlepší, když je čerstvý a má ideální pokojovou teplotu. A to mě v žádné diskuzi nikdo nevymluví, jen by se o tom asi dva dny diskutovalo.

Tak, ale co se vlastně za ty tři týdny událo? No, řekl bych, že se zplodila třetí deska SDOS. Narodí se za tři týdny, kdy bude natvrdo udělaný a vychytaný mix nahrávky. Koncem tohoto týdne mě přepadla nějaká nemoc. Horečku jsem přebil chemikáliemi, ale rýma mě ucpala všecko. Inu léčená rýma trvá týden, neléčená celých sedm dnů, takže nynější mix je v podstatě jen intuitivní nastavení, z kterého se pak odpíchneme dále. Kapela zúročila i demosnímky, ze kterých jsme použili některé stopy. Jak jsem psal již na začátku, použili jsme některé nezvyklé postupy. Hlavně absolutně nezvyklé propojení a zapojení baskytary. Ozvučení bicích proběhlo dnes již naším standardním způsobem (min. 19 mikrofonů). Sejmutí kytar taky (1x SM57). Hlavně bubeníci přišli na to, že natažení blan týden před nahráváním je málo. Při intenzivním hraní se blány rozlaďovali asi tři dny. Takže ponaučení a rada: blány natáhnout aspoň dva týdny před studiem. Ale rozhodně by jste měli i při prvním natažením dotáhnout rovnoměrně všechny šrouby vůči sobě, aby se blána za dva týdny nezdeformovala a nepoškodila. Ale to asi víte.

Jinak to klukům šlo, i dívkám z doprovodného teamu, snažili jsme se všichni, aby výsledek byl co nejlepší v závislosti na podmínkách, zkušenostech a našemu umu. Byla snaha o nahrávku, která je uskutečnitelná i při živém hraní. Jak se to celé povedlo můžete posoudit v květnu, kdy deska spatří světlo světa. Takže tímto, zatím, klukům a dívkám od SDOS děkuji a těším se zase na viděnou!

Ale ještě jedna novinka dneška. Právě před chvílí přijela do studia kapelka Dying Passion ze Šumperku. Dnes se tak nějak "rozkúkajú", ubytují a od zítřka se jede na další desku. Takže držte palce a od zítřka budeme informovat "čo a ako" s DP.

Komentáře

[1] 12.03.2007 [11:07] Dr
Zapomněl jsi, že v oddíle zaměřeném na technické parametry, nástroje, snímače a čokoládu by měly být eště aj VOIP telefony !!! :o)
[2] 12.03.2007 [11:15] Květák
Reakce na[1]: aj... máš pravdu, tak bude sekce VoIP telefonie :-)
[3] 12.03.2007 [15:56] senpick
A podsekce čokolád - krowky
[4] 12.03.2007 [15:58] Květák
Reakce na[3]: no.. to asi ne-e, krowka není čokoláda
[5] 12.03.2007 [16:25] JayKay
Reakce na[4]: a co to teda je???
[6] 12.03.2007 [17:46] Květák
Reakce na[5]: ty nevíš co je krowka?
[7] 12.03.2007 [17:47] Pickardino
Reakce na[5]: ja jsem je jedl taky, takze radsi to nechcu vedet. ale byly dobre. sladke. jestli to nebyly karameltri..?
[8] 12.03.2007 [18:36] JayKay
Reakce na[6]:ne nevim!
[9] 12.03.2007 [18:41] Květák
Reakce na[8]: tady by Ti mohl poci Hyenik myslím...
[10] 12.03.2007 [18:50] JayKay
Reakce na[9]:a ty ne?
[11] 12.03.2007 [19:22] Květák
Jinak Krowky sů takové ty, jak bych enom toto... takové... jakože... toš víš jak, nééééé?..... takové mňam mňam, toš jakože dobré.
[12] 13.03.2007 [10:48] hyenik
tož sú to polské karamelky, ale nechtějte vědět co všechno je v nich zemleté :)))
[13] 13.03.2007 [12:59] Květák
Reakce na[12]: fakt? a to říkáš až teď?
[14] 13.03.2007 [19:47] senpick
Reakce na[13]: A myslíš že by sis pochutnal, kdybys to věďel předem?
[15] 13.03.2007 [20:06] Mangladéša
Krowky kategorie: cukroví nepečené recept je určen pro 0 osob(y) Ingredience: 800 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 dl mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko (Salko), 6 lyžíc plnotučného sušeného mlieka, 1 stužený tuk (Omega). Příprava: 250 g cukru skaramelizujeme, pridáme mlieko, zvyšok cukru, vanilkový cukor a kondenzované mlieko. Túto zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame a pridáme sušené mlieko. Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky. Autorem receptu je mamut
[16] 13.03.2007 [20:13] Mangladéša
Hele, kucí, víte o tom, že když do googlu zadáte "krowky" a lupnete na "hledej", tak že se Vám jako 35. odkaz objeví Šopácké stránky??? :)
[17] 13.03.2007 [20:26] hyenik
a co teprv kdyz zadate v guglu Šopácký salát!!!
[18] 13.03.2007 [21:05] Květák
Reakce na[15]: toš děkujeme za recept a ještě k tomu ve slovenštině.... konečně něčemu trochu rozumím :-)
[19] 14.03.2007 [08:06] senpick
Reakce na[18]:Ty tomu fuckt rozumíš? "250 g cukru skaramelizujeme?" Sem to chtěl zkusit a to si představ, moja má v kuchyni gdeco, ale skaramelizátor sem nenašel (nebo sem ho nepoznal). Jediné co sem našel byl vymaštěný plech od nedělních řizků. A ten rozhodně nešel nakrájet na malé kúsky.
[20] 14.03.2007 [09:02] Květák
Reakce na[19]: toš teďs ňa zaskočil... mosím sa doma mrknút
[21] 19.03.2007 [08:56] Hu.Dr
A navíc autor článku opomenul dodat, že mu v době třítýdenního nahrávání třetí desky SDOS bylo 33 let. Kristovy rohy!!!
Komentovat tento článek